Ta i hand, se in i elevens ögon – något om att samla mikrosekunder

Körling fotograferar 2013

Att hälsa på elever är en viktig gest. Jag har alltid varit mycket noga med det. Jag pluggar elevnamn innan jag möter mina elever och lägger omsorg om att lära mig deras namn. Då jag möter mina elever hälsar jag dagligen på dem. Jag tar i hand, ser noga in i deras ögon, möter dem öppet och varmt, vi ska dela en dag ihop och jag är ansvarig den.

Att hälsa genom att se och ta i hand handlar om att möta var och en av eleverna. Det är inget jag gör till slentrian eller gör för att man ska hälsa. Jag samlar alla mikrosekunder av unika möten med varje elev. Då dagen är slut tackar jag för dagen, återkallar något jag minns om varje elev, säger det då jag har elevens hand i min. Berättar om det lärande jag såg, den nyfikenheten eleven visade, det arbetet eleven lade ned på sitt arbete.

Jag tackar också för samtal under dagens gång.

Det här inlägget postades i Ansvaret. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.