Dötid i tunnelbanan

Körling fotograferar ....

Det syns mig som det finns en riktning. Den till det andra. Den till läsandet, till boken, till dramat. P1 har en annons i tunnelbanan med en läcker scen ur Shakespeares Hamlet och uppmaningen att ladda upp för en resa i dramats tecken. En annan annons visar en välklädd kille på en toalett, minns inte avsändaren, men han ”festläser” en bok i sin mobil.

Jag önskar mig fler läsande synligheter där vi alla bär vår läsning utanpå oss, så att barn kan se och få modeller i det vi vuxna gör och det vi hämtar upplevelser ur. Ofta är det mobilen som vi fingrar på, uppdaterar oss med. Vad vi läser i den måste vi berätta om. Att vi läser ska vi alltid berätta om. Låta barnen höra att vi förvånas, skrattar, undrar och delar. Synligt läsande för att det har med livskänslorna att göra. Den som läser kan alltid verka för läsandets generositet. Att läsa för att dela. Ge!

 

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.