Jag fick ett kollegialt brev och här får ni läsa det!

Hej!
Just nu så känner jag mig arg! Arg på medier som bara skriver negativt om skolan! Arg på alla som reagerar

– Oj, är du lärare, jag beundrar att du orkar…

Orkar, det ger ju en energi som inget annat arbete skulle kunna ge mig! Jag skrattar på jobbet, med mina elever, jag ser en ständig utveckling och jag får lära känna fantastiskt många olika familjer, ja du vet vad jag menar! Jag har precis skrivit en insändare till våra lokala medier om hur jag vill vända på synen av skolan och jag tror att vi alla måste hjälpas åt.

Vi måste vara med för att höja vår status. Vi kan inte räkna med att bara få den. Det finns oändligt utvecklingsmöjligheter inom läraryrket, lönen är en av dem, arbetsbördan en annan. Alla vet detta, inget händer. Men vad händer om vi vände på det? Kan vi få fler att söka till detta fantastiskt viktiga yrke. Ett yrke som tar hand om det viktigaste vi har, vår framtid. Få fler att förstå att om vi hjälps åt och lyfter oss själva till att börja med, då kanske andra också ser det.

Anledningen till att jag mailar dig är att jag googlade på ”positiva artiklar om skolan” och dina artiklar var några av de få som matchade min sökning…

Ska du ha någon föreläsning snart? Jag känner att din energi skulle behövas, dels för att få vatten på kvarn och dels för att fortsätta utveckla den positiva syn jag har på mitt yrke!

Vänligen
Anna Syde
Stanstorpsskolan, Staffanstorp

Det här inlägget postades i Ansvaret, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag fick ett kollegialt brev och här får ni läsa det!

  1. Jan Lenander skriver:

    Ja, jag besöker ofta din sida när jag behöver positiv tankar.

    Du skriver inte om skolans fokus på kunskap – Du berättar utförligt hur fokus på skolans spännande innehåll kan få elever att lyfta.

    Du skriver inte om dålig ordning och reda eller alla som hamnar utanför – Du berättar utförligt om hur arbetsro skapas för alla genom enkla förnuftiga regler och reell inkludering av alla.

Kommentarer är stängda.