Skoldagens innehåll och den alltför innehållsrika planeringen

Körling fotograferar 2013

Det är en hel skoldag. Det är många lektioner. Fem eller sex lektioner kanske. Det är raster. Det är mattider. En hel dag. När känslan kommer att man inte hinner kan man stanna upp och summera det som faktiskt ägt rum. Det finns innehåll i skoldagen. Det finns lektioner med geografi. Det finns lektioner med idrott. Det finns bild. Stunder där lärande äger rum.

Och trots att vi inte känner oss tillfredsställda, trots att vi inte känner att vi hann med det vi planerade så har lektionerna och skoldagarna rika innehåll. Det kan vara planeringen som är för innehållsrik och det kan vara den som skapar känsla av tidsbrist och att ”vi hann inte”. För när allt kommer omkring är det inte att hinna som vi ska ägna oss åt, utan att lära oss.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.