Lördag och några frågor jag ställer mig

Körling fotograferar 2010

Då jag läser den här texten behöver jag ställa mig några frågor:

– Varifrån kom fröerna förra året?

– Om de är årets fröer hur går själva frötillverkningen till?

– Kan man sia om nästa års fröer?

– Hur kommer det sig att ni har fått tag i dessa årsfröer?

– Hur ser trenden ut av frösortementet?

– Hur vet ni att det är just årets fröer?

– Kan det ha smugit sig in ett frö från en annan tid?


– Hur säkerställer ni att det är just årets fröer?

– Finns det busfrön detta år?

Jag skulle ställa sådana frågor. Själva busfrågan skulle jag känna stor oro för. Tänk om en sådan krupit sig ned i just den fröpåse jag vill ha? Tänk om det är blandad kompott av fröer i någon påse? Hur får jag sortera fröerna? Vem sorterar fröerna? Jag skulle också gärna vilja ha en påse fröer från 2004. Det lär vara en bra årgång av fröer. Jag skulle också bli nyfiken på fröerna från 1898, och om det var möjligt skulle jag ta två påsar av en fröerna som presenterades 17 52. Tänk om jag fick några påsar fröer av de kommande sorterna. Jag är nyfiken?

Vilken fröpåse ska jag nu ta?

Anne-Marie,

som leker med frågor, övar mig att ställa dem och förväntar mig en vår med tangorabatter…och massor av maskrosbollar!


Det här inlägget postades i Autodidakten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lördag och några frågor jag ställer mig

  1. Mats skriver:

    Du vet väl att ”fröer” betyder grodor – på danska!

Kommentarer är stängda.