Skolans roll och betydelse

Två skolbarn på väg till skolan. De är skoluniformklädda. De är stolta över sina kläder och sin möjlighet att gå i skola. Skolan betyder en skillnad. Skolan gör skillnad. Så är det. Skolan är många saker: en slags ordning där det inte annars är ordning, en vuxen som ser eller kan se, ett fokus, en måltid, gemenskap med andra och att få en möjlighet att få utbilda sig, bli läsande, skrivande och ingå i en utveckling. Det är en slags framtid. Skolan är ett hopp om den. Framtiden.

Skolan borde stärka sig själv – värdesäkra med ett gott självförtroende.

Det har jag sagt förr och jag säger det igen.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Pedagogiska miljöer, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Skolans roll och betydelse

Kommentarer är stängda.