Elevfrågan varför

Ibland är det provocerande att få frågan varför? Varför ska vi göra detta? Varför då? Varför måste jag läsa? Varför det? Jag tycker om frågan varför. Det är en av de pedagogiska frågorna. Varför ska inte eleverna få ställa dem? Jag längtar efter andra frågor också. Frågor kring vad? vem? när?hur?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Frågekonsten, Styrdokumenten, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Elevfrågan varför

 1. Morrica skriver:

  Jag är barnsligt förtjust i frågan varför – den kräver av mig att jag genast omedelbart på stående fot reflekterar över vad jag håller på med, den rycker tag i mig och hindrar mig från att bara trampa vidare i invanda fotspår utan att vara helt säker på att det är rätt väg just i detta ögonblick i detta sammanhang.

 2. Plura skriver:

  Gud vad bra att du säger så Anne-Marie. Visar på mod att inte var svenskt slätstruken.

  Vi behöver ett land av Rumpenissar – Vo’för är det på dette viset?

 3. Anne-Marie skriver:

  Tack Plura, dina ord gör mig glad. A-M

 4. Anne-Marie skriver:

  Jag också Morrica! Varför är vi så glada åt frågan varför? Den brukar provocera. Men i ett fall gillar jag den inte – det är då man ställer frågan till barn: Varför gjorde du så? Då räds jag. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.