Skolsalar och klassrum

Då jag ser klassrum i TV tittar jag noggrant. Ofta ser jag traditionella skolrum, skolsalar och klassrum. Det saknas mycket på väggarna, ibland ser man ingenting på dem, inte ett spår av eleven. Läroplanen LpO94 skriver mycket om det kreativa och elevernas bidrag till undervisningen och det borde synas i klassrummen tänker jag. Det jag också ser är ofta att läraren är den som går omkring i verksamheten och elever som räcker upp handen för att få hjälp. Det ser ut som det gjorde en gång i tiden. Det oföränderliga. Också där ser jag hur lärarrollen kan utvecklas och klassrummets allemansrätt förändras.

Hur ser samspelet ut i rummet?

Hur ser samspelet ut mellan eleverna?

Hur ser vi alla att det är ett pedagogiskt innehåll i rummen?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Klassrummet, Pedagogiska miljöer, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.