Skrivna ordets kontextlöshet

Jag skriver förmedlande ord till en annan människa och upptäcker att den som läser det jag skrivit inte alls förstår min stämma och min röst. Det blir avigt. Och min röst är så vänlig i mina ord. Men mina ord blir trots det så fel hos mottagaren. Ibland önskar jag muntligheten framför de skrivna orden. Då hörs röstens vänlighet. Ibland undrar jag hur mina ord blir begripna här, där och överallt – i den skrivna form jag utger dem i.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skrivna ordets kontextlöshet

  1. Morrica skriver:

    Väldigt avigt kan det bli

  2. Bombadill skriver:

    Det finns alltid en kontext hos mottagaren och ofta har jag tänkt hur viktiga riktiga möten är för att påverka denna kontext. Då kan det skrivna ordet kompletteras med något mer. När man inte är något litterärt geni så blir man väldigt glad över allt som kan underlätta kommunikationen. Sen skriver jag gärna, det skrivna är också en suverän kommunikation på sitt sätt.

Kommentarer är stängda.