Lärare i litteraturen: Vi möter Margareta Strömstedt

”Jag började som lärare i stor förvirring. Hur skulle jag agera? Hur skulle jag vara för att vara en bra lärare? Jag vill ju att barnen skulle tycka om mig, jag kunde inte sätta gränser. Jag läste i böckerna om metoder och praktisk inlärning, men de levande barnen var för snabba och oförutsägbara. Vem kan fånga ett levande barn?”

Det är så lätt att känna igen sig. Margareta Strömstedt har skrivit om sin syn på barn, sina möten med författare och om sitt eget skrivande i boken  JAG SKULLE SÅ GÄRNA VILJA FÖRFÖRA DIG – MEN JAG ORKAR INTE, 2013

This entry was posted in Boken i undervisningen, Läraryrket och lärarrollen, Litteratur och läsning. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.