Högläsande föräldrar; Om att verka textnära!

Att högläsa för barn är att lägga armen om sitt barn, krypa ihop för att tillsammans möta äventyret i boken. Ur ett föräldraperspektiv kan man få uppleva hur barnet förstår bild och text, känna barnets skratt och dela glädjen, hålla sig nära och dela då läskiga spöket kommer. Barnen som du läser för upplever att texten hör ihop med förälderns röst. Då bär texten. Författarna till böckerna låter högläsningen bli något för gemenskapen. Den behöver vi alla. Textgemenskapen och textnärheten. Ja, högläs!

This entry was posted in Högläsning and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.