”Jag heter Jag”

Körling fotograferar 2014Jag mötte en liten en som frågade vad jag hette. Jag svarade att jag hette Anne-Marie. Jag frågade:

– Vad heter du?

Den lille svarade:

– Jag heter jag.

Jag har alltid funderat över när barn börjar använda ordet jag. Att kunna använda ordet jag och mena sig själv är märkligt. För ingen kan lära barnet att säga jag. Däremot kan barnet förstå hur andra säger jag om sig själva. Det måste betyda att barnet genom detta jag också kan identifiera någon annan som ett jag. Alltså en början att bli en alldeles egen liten person. ”Jag heter Jag” är alldeles underbart att kalla sig. Det handlar om att upptäcka att jag är jag.

This entry was posted in Barns rättigheter. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.