En bild rakt in i fantasin

Läser i dagens DN om Bruno K. Öijer. Jag upptäcker att jag ler och känner fantasins rymd och pedagogikens uppdrag där skolan kan få vara en plats där kreativitet och fantasi bejakas. Jag citerar DN och Georg Cederskogs text:

”Direkt lycklig är dikten ”Fantasin” om hur hans skoluppsats i sjätte klass om sommarlovet – en påhittad berättelse där han framgångsrikt lagar ett benbrott på en spindel med tejp – får högsta betyg och blir uppläst inför klassen. När han går över skolgården

””fanns varken gymnastiksal grus eller asfalt

palmer vajade i vinden

Medelhavet skummade blått och snuddade

vid mina skor.””

Nu väntar jag som ett barn väntar på sagorna, dikterna, och gränsöverskridandet mellan verklighet och fantasi, efter den diktsamling jag ska dricka mig rik på.

Snart kommer Om Natten Viskade Annabel Lee av Bruno K. Öijer.

 

This entry was posted in Litteratur och läsning and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.