Lektionsförslag: Skriva efter en modell

Astrid Lindgren skriver i Rasmus på Luffen, 1956, s. 141

”Ingen finns som kan hjälpa honom. För de gråa stugorna är tysta och övergivna, deras fönster är döda och tomma. Ingen vänlig hand öppnar en dörr i den blåsiga sommarnatten, ingen vänlig röst ropar genom ett öppet fönster: ”Kom in här, så ska vi gömma dej.”

Vi kan använda detta stycke och hitta på egna berättelser som vi skriver ihop.

”Alla fanns där runtomkring honom. För de röda stugorna var vakna och befolkade, deras fönster stod öppna och gardinerna rörde sig lätt i vinden. Händer öppnade dörrar i den stilla morgonen, alla ropade vänligt genom öppna fönster: ”Kom in till oss, så ska vi servera dig morgonkaffe.”

This entry was posted in Boken i undervisningen, Lektioner och lektionsförslag. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.