Godispåsen då och nu

P1290179

Då jag var barn var godispåsarna små. Den var vit, liten och rymde inte så mycket. Inte fick man ned hela handen i godispåsen. Idag är påsarna stora och får oss att stoppa i mer än vi orkar äta eller egentligen tycker är gott. Vi har skopor att fylla  påsarna med. Då jag var liten plockades godis en efter en med en liten sked eller en liten nypa och det var tanten i godisaffären som gjorde själva arbetet.

Jag minns, det var förra året tror jag, då jag gick med en liten fyraåring till affären. Noggrant valde fyraåringen fem godisar och det räckte så. Jag tänkte att den här lilla fyråringen kan både välja och avstå. Inte kasta sig över allt med sin godisslev, inte misströsta över att påsen var mer tom än full. Det räckte gott med de bitar hen lagt dit. Den lilla kunden gjorde allt det köpkrafterna önskade att hen inte gjorde.

I en liten stad i Skottland är påsarna små. Det godis jag köpte plockades ur en burk av försäljarens lilla godisnypa. Jag kände mig som ett barn igen när jag fick min lilla godispåse och då jag pillrade med mina fingrar för att fiska upp en karamell.

This entry was posted in Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.