Barn- och ungdomsbokskatalogen

Barn- och ungdomsbokskatalogen kan beställas från Kulturrådet. Gör det! Dela ut den bland eleverna men läs den också själv. Meg Rosoff är intervjuad, Ison Glasgow likaså och barn och unga. Bibliotekarier har läst, tänkt och funderat över böcker att presentera. Och jag har skrivit två krönikor.

p1370375

På skolforum satt jag och en lärare och bläddrade tillsammans ur katalogen. Vi pekade, berättade om böcker vi läst och om böcker vi ville läsa. Vi talade också om bokinköpen till skolan och hur vi önskade oss en skolbibliotekarie eller två på varenda skola. För att lära sig läsa och fortsätta att läsa. Så här ser katalogen ut:

p1370376

This entry was posted in Boken i undervisningen, Litteratur och läsning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>