Läraren på annan plats

EN LÄRARE VISAR UPP NÅGOT SOM KAN BLI SYNLIGT OCH MEDVETET

EN LÄRARE VISAR UPP NÅGOT SOM KAN BLI SYNLIGT OCH MEDVETET

Jag baxar mig igenom folkmassorna. Det är skärtorsdag. Det är första april. Folk springer i massor, och ingen ser den andre. Jag hör några tonåringar vråla på en man som försvinner in i folkmängden. De ropar så fint på honom, så glatt och jag ser att mannen ler mot dem. Ett gensvar.

– Du är lärare va? frågar jag.

– Hmmmm, småler mannen.

– Ingen annan skulle ungarna ropa på så, alltså så unisont, sa jag. Och jag kände mig med ens stolt över att tillhöra detta yrke.

Mannens ögon glittrade:

– Jag är en omtyckt lärare! sa han. Och oj så jag har jobbat med att lära dem det jag önskar att de får så att de kan möta livet. Oj, vilket hårt arbete. Att de ropar så där på mig, det är ett slags kvitto på det. Jag har alltid utmanat mina elever. Hellre lite svårt än tråkigt och lätt.

Jag höll med. Så vinkade jag Glad Påsk och försvann mellan människorna. In i tunnelbanan. Mitt ansikte – ett leende!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

4 svar på Läraren på annan plats

 1. Maria skriver:

  Vilken otroligt fin iakttagelse! Det här borde alla lärare få läsa….

 2. Anne-Marie skriver:

  Ja, lärare kan göra mycket stor skillnad. Den här läraren axlade detta. Att visa att han är värdefull. A-M

 3. Katarina skriver:

  Jag skickar ditt blogginlägg som glad påsk hälsning till mina kollegor. Glad påsk till också A-M.

 4. Anne-Marie skriver:

  Men så fint – lärarlyftet kanske man kan kalla det. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.