67 minuter av goda gärningar – tänk multiplikation

Det är en mycket vacker begäran, önskan, vilja och tanke – den att hedra någon annan med sin vilja, intention, känsla, tanke, handling till något gott. Vi kan det alla. Det kan handla om att faktiskt bara hälsa vänligt till någon. Sverige är ett upphettat land idag men vi är något kyliga i våra närmanden av varandra. Det finns så många goda gärningar och goda, goda ord att ge till människan som sitter, går eller står alldeles intill. Tänk om dessa 67 minuter inte behöver bli 67 minuter utan en helhetstanke om sitt ansvar att vara människa bland flera.

Tänk 67 minuter goda gärningar i skolan! Tänk multiplikation!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på 67 minuter av goda gärningar – tänk multiplikation

 1. Lisa skriver:

  Om 67 känns mycket, tänk minst 3! Det kan alla räkna till!

  En nära släkting till mig har bestämt sig för att varje dag göra minst TRE goda gärningar! Han berättar att han känner sig mycket gladare, dels mår han bättre själv men han får även tiofalt tillbaka!

  3 multiplicerat med 9 miljoner i landet, och sen tiofalt tillbaka! Varje dag! Vi börjar nu, tycker jag!

 2. Anne-Marie skriver:

  Att vara människa är att förvalta en annan människas rätt att vara människa. Och sin egen. Det är gott att göra gott. Minst tre medvetna saker som är goda.

 3. Tirsten skriver:

  Själv brukar jag alltid le mot dem i kassan och säga något vänligt, vissa tittar på mig som om jag vore lite dum (i spärren på tunnelbanan t.ex.) men de flesta ler tillbaka =)
  Tirsten

Kommentarer är stängda.