Ellen Key om barnuppfostrarkonstens A och O

 

Detta skrev Ellen Key:

Om barnuppfostrarkonsten:
Emedan detta för mig är uppfostringskonstens A och O upprepar jag nu vad jag redan sagt i början och i mitten: Sträva efter att lämna barnet i fred, att omedelbart ingripa så sällan som möjligt, att endast avlägsna råa och orena intryck. Men lägg all din vakenhet, all din kraft på att din egen personlighet och livet självt, med dess verklighet, enkelhet och nakenhet, bli barnets uppfostrare.

Körling håller med!

Ellen Key skrev också:

I händerna på föräldrarna, vilka alltjämte bete sig som om barnen endast vore till för deras skull, och i händerna på föräldrar, vilka endast leva för  sina barn, fara barnen lika illa. Vardera sorten vet i regeln lika litet om barnets verkliga känslor och behov.

Om detta håller jag också med, säger Körling som läser Ellen och Barnets århundrade, tryckt 1911. Bara det – 100 år sedan!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.