I huvudet på en lärare precis innan man somnar …

Så lägger sig lärarhuvuden på privatkuddarna i sängar runtomkring i svenska hus, lägenheter och små stugor och sömnen kommer inte alls. Man funderar tusen gånger på om väckarklockan är ställd, om klänningen är rätt, om man gjort alldeles, alldeles klart i klassrummet för skolsugna elever, om man hinner kopiera det sista om man är vid skolan ungefär kvart i sju, om det ska vara föräldrar med på uppropet, om man verkligen ska ha de knallröda skorna och den prickiga kjolen, om … men hade jag inte glömt att fixa det där och det där och det där … och på något sätt fixar sig allt när man väl är där tänker man för att ge sig själv lite vila. Det är så med lärare … vi grubblar på saker och ting in i det sista. Och så vrider man och vänder på sig själv där i sängen, livrädd att man ska komma försent till höstterminens första skoldag.

Hur fungerar du själv inför skolstarten med eleverna? Berätta!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag, Verkligheten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på I huvudet på en lärare precis innan man somnar …

 1. hans laius skriver:

  ”Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor,med blid och livlig värma”……så sjunger vi på avslutningar men jag brukar även sjunga den tyst för mig själv i skolan på terminens första dag.
  Det är nu det börjar,det är nu vi ska måna om alla små ”frön” så att de får de redskap och förutsättningar som de har rätt till, så att de ”senare” kan slå ut i full blom!
  Längre in på terminen brukar jag hoppas på att även få sjunga-”jag gör så att blommorna blommar,jag gör hela kohagen grön”men jag skyndar långsamt,jag… barnens tillgivne trädgårdsmästare.
  /Hans.

 2. Morrica skriver:

  Jag är ungefär lika ivrig som när jag själv var elev, sysslar och pysslar och funderar över kläder och provar och ändrar mig och provar igen och ändrar mig tillbaka, och sen bloggar jag om det kvällen innan och låtsas att jag bloggade blogginlägget på uppropsdagen =D

  http://curiousheathen.wordpress.com/2011/08/18/upprop/

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Men så fint Hans! A-M

Kommentarer är stängda.