”Hitta din väg” och vika hållplatser i en bok

Jag läser ”Hitta din väg” av Helena E. Källgren. Tio personer berättar om hur de fann sin väg. Jag tänker om det jag läser.

Då jag läser är jag på väg. Tar tåg och buss och reser i litteraturen jag har i knäet. Viker hållplatser i boken. Någon skulle kalla det hundöron. Jag är resande så det får bli hållplatser. Jag stannar upp vid ord och meningar:

”Normalskadad”

är ett begrepp för att benämna alla som inte har något riktigt handikapp, berättarKrister i boken. Krister har diagnoserna lindrig utvecklingsstörning och Aspergers syndrom. Själv har han svårt att förstå att diagnoserna ska ha så stor betydelse. Men staten och kommunen tycker det är viktigt.

Caroline af Ugglas säger något om mål som jag fastnar för. Skolan är mål- och resultatstyrd: ”Alla kan hamna i närheten av sitt mål. Om de bara går åt det hållet. Det man ju bara på en simpel promenad. Om man har bestämt sig för att gå till exempelvis Konsum, så kommer man ju till Konsum förr eller senare.

Boken jag har läst och omtyckt är HITTA DIN VÄG, Helena E. Källgren, LL-förlaget, 2012. Och ja, boken var lättläst men innehållet idésprängande.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.