Boktraven och den inre tillväxten

Denna jul har jag en hög med böcker att läsa. Jag ska läsa om Raoul Wallenberg, om anknytningsteori, en bok om tankar som ändrar allt, om världsbilder,  och en bok med en fet fråga ”Varför kan inte potatisar gå?”

Utanför är det vitt av snö. Kallt så det förslår. Verkligheten är sådan. Jag har tänt ett inre ljus för att värma mig. Läsandet gör så med mig. Vidgar mina horisonter. Vidgar min tankevärld. Vidgar mitt språk och ger mig andra språkdräkter att pröva orden mot. Jag sitter i min värld bland böcker och sträcker mig ut mot såväl historia som evighet.

Tentaklerna spanar.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.