Tecknande och ritblock och något om kreativitet som ett skolord

Två elever visar mig sina teckningsblock. Ja, jo, deras egna. Köpta i en bokhandel. De tecknar för de är intresserade av att teckna. Senare under dagen möter jag en ung annan. Jag får ta del av teckningar i ett teckningsblock. Funderar sedan över fenomenet. Den tecknande människan.

– Det är kreativt för att använda skolspråk, säger den unge jag talar med.

Nej … nej … kreativitet är inte bara ett skolord. Det är ett livsord. Skolan pratar så mycket om kreativitet men hur är det ställt med kreativiteten? Jag svarade att kreativitet finns i skolan men är inget skolord. Det är ett livsord. En livskänsla.

 

Det här inlägget postades i Lärarens språk. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.