Du och jag Alfred! Du och jag kollega!

Om jag finge önska skulle vi alla vara varandras Alfred i skolan. Den Alfred som Emil i Lönneberga kunde säga: Du och jag Alfred, du och jag! till. Den kollegan som sitter intill ibland, lyssnar utan att blossa upp i oro och handlingsberedskap. Den som säger att låt oss sitta på bryggan en stund, ta ett kvällsdop. Kollegan som stannar upp och påminner om relationen vilka kollegor kan bygga upp. Den som handlar om att stanna upp. Fånga in orden. Lyssna. Inte handla. Inte agera. Inte komma med förslag.

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Konsultation av något slag, Pedagogiska miljöer. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.