Brev till Kära kollega

Kära kollega,

Det är måndag. Jag vet att du planerade lektion en stund under söndagen. Jag vet att du oroade dig för morgondagen igår. Du plockade ihop dina pärmar och dina planeringar för att göra dig klar för morgondagens arbete.

Nu är dagen här. Denna måndag. Jag vet att du gör ditt bästa då du står där i klassrummet och då det händer att du ibland inte får eleverna med dig för att nästa lektion få dem att ställa frågor, undra mer och göra dig till en lärare som bär ämnet som ett guldäpple!

Jag skriver för att berätta att du alltid gör ditt arbete noggrant, trots att du ligger och vrider dig i funderingar under söndagsnatten, ifrågasätter din kompetens en aning, oroar dig för möten och grubblar på arbetsområdet som du tänker utmana eleverna med.

Jag önskar dig en dag där du känner rymd och inte tyngd.

Hej då från mig!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Brev till Kära kollega

  1. Helena Eriksson skriver:

    Tack, detta värmde! Jag önskar dig en fin arbetsdag idag!

  2. Jan Lenander skriver:

    Tack, det här inlägget kom väldigt väl till pass.

Kommentarer är stängda.