Godmorgon käre läsare

Kära lärare,

En slags ny kontakt får jag med er då ni skriver och frågar om brevet som rör läsningen. Jag blir glad för era ord, nyfiken på det som händer i skolorna, hur professionella vi är och vilken vilja vi har att göra det bästa vi kan för våra elever. Det syns mig som läsförmåga och läsundervisning är en stor fråga. Vi måste göra allt vi kan för att skapa förutsättningarna och möjligheterna, både inom kollegiet och med våra elever.

Denna mening läser jag i dagens tidning: ”God utdanning i seg selv gir ingen lederjobb” och den kan jag grubbla på. Vi är alla nya inför våra textmöten. (Dagens Naeringsliv 23 september 2013)

Jag önskar er alla en pedagogisk vecka fylld av möten med texter och hur eleverna tänker om dem.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.