”Mycket gnäll men lärare är hur lojala som helst mot eleverna”

Körling fotograferar 2013

– Jag har tänkt på en sak, berättade en jag talade med. Lärare är otroligt lojala med sina elever. De är verkligen det. Kanske är det lite synd att de gnäller så mycket för de skulle kunna berätta om vad de gör i klassrummen, hur de verkligen gör när de är där. Jag är egentligen förvånad. Jag trodde gnället följde med in i klassrummet. Men det gör det inte!

Och jag lyssnar och tänker. Kanske är det så att arbetet är som att jonglera med många bollar och kräver en fullständig koncentration och närvaro. Då lektionen är slut kommer pausen och kanske behovet av att gnälla en stund. Bara för att man kan och man får. Jag tänker också på lojaliteten. Jo, lärare är väldigt lojala med sina elever. Det uttrycks med ”mina elever” och oviljan att vara ifrån dem. En del lärare kan inte tänka sig en sjukdag. Om detta kunde vi tala.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.