”Svårt när man är ensam lärare”

Körling fotograferar 2010

Ofta hör jag hur lärare säger att det är svårt att hinna, göra och allt det där. Man hinner inte. Jag håller absolut med att lärararbetet är ett mycket tidskrävande arbete och fyllt med snabba beslut och innebär ständiga avbrott, händelser som kullkastar planeringar… men trots det…

Lärare är inte ensamma. De gör sig ensamma. En lärare är bland så många elever. Kanske man kan göra en synvända och tänka – Jag är tillsammans med eleverna! Då kanske man äntligen kan ta in eleverna i allt det man gör som lärare och inkludera dem i samspel, undervisningens innehåll, utförande och lärande aktiviteter som kan skapas mellan eleverna. Elever ska fostras till demokratiska medborgare, det betyder att de ska få pröva ansvarstagande, skyldigheter och aktivt ingå och delta i beslut.

Om läraren gör sig ensam i klassrummet är eleverna inte inkluderade.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på ”Svårt när man är ensam lärare”

  1. alex skriver:

    Ja du har så rätt. du är aldrig ensam i ett klassrum fullt av elever! http://lararkandidaten.blogspot.com/2010/02/att-vara-nyfiken.html

Kommentarer är stängda.