Sorry Astrid Lindgren och sorry alla ni som missar Astrid Lindgren

Hade en liten undersökning i klassen, åk 3, idag. Av 29 barn hade ett fåtal hört eller läst någon av Astrid Lindgrens. Skrämmande måste jag nog säga…

Jag läste denna lilla text på Facebook. Jag minns en lärare som frågade mig om man inte kunde förvänta sig att eleverna visste vem Astrid Lindgren var och åtminstone hade hört en enda liten saga av henne. Jag svarade att jag inte förväntar mig något. Jag har slutat med det.

Det jag kan göra är att ge eleverna litteraturupplevelser i skolan. Jag kan läsa Astrid Lindgrens sagor, om Ronja Rövardotter, om Mio, och jag läser gärna noveller och dramatiserar dem tillsammans med eleverna i klassrummet. Jag tror på lärarens förmåga att läsa och ge!

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen, Källkritik och undervisning, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.