Läsexpedition

Denna helg har jag läst. Och det är jag glad för. Jag har läst, i tur och ordning:

  • Lena Sundström: Spår, 2013
  • Helga Weiss: Helgas dagbok, 2013
  • Lars-Åke Janzon: Hur mycket blåst klarar en fluga?, 2013
  • Lena Andersson; Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek, 2013
  • Bea Uusma; Expeditionen, min kärlekshistoria, 2013

All läsning har tagit tag i mig. Julen övergick till en heldag med Andrée och expeditionen mot Nordpolen. Jag blev en läsare som delade med mig; högläste korta stycken och skrek högt över faktum att ballongens nedslag tycks äga rum i nutid. Jag kan beundra detta att envist söka sig till platserna, söka spår och leta sig fram i de än idag lika otillgängliga landskapen som författaren Bea Uusma gjort. En resa som kunde bli min. Trots att min plats var soffans.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.