You are – I am – Where are we?

Fick ett långt mail ifrån den som filmat denna film. Om barns lärande och om hur barn lär. Jag publicerar filmen här och hoppas ni tycker och tänker.

Sen undrar jag om ungar av idag verkligen får bygga fritt. Jag minns när jag var med och byggde lådbilar. Det var jättekul. Inte en vuxen så långt ögat nådde. Jag vet inte ens var de var, men fullt med ungar i alla möjliga åldrar. Sen letade man hjul och sådant lite överallt. När lådbilarna var klara åkte man racer med dem, tävlade nedför backar och sådant. Tänk vad man lärde sig egentligen. Gemensamt lärande, problemlösning. Inget var klart och färdigt, ingen vuxen som satt inne med den rätta lösningen. Bara pröva och prova, tänka och grubbla.


Anne-Marie

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.