Verkligheten är skolan!

Skolvärlden

I en intervju med Skolvärlden sa jag att verkligheten måste in i skolan. Nu, då jag varit ute i verkligheten, inser jag att verkligheten är skolan. Men då menar jag inte byggnaden skola, jag menar att man lär sig av verkligheten. Så skolan måste bjuda in elevernas verkligheter, vara i verkligheten och lärarna måste också ut i den. Kanske är det väggarna till skolan som symboliskt ska rivas?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Verkligheten, Visionerna. Bokmärk permalänken.

1 svar på Verkligheten är skolan!

  1. Gunnel Thydell skriver:

    Skolan blir kanske verkligheten om vi ser på den på ett annat sätt. För mig är den förstås redan det, eftersom jag befinner mig där varje dag. Tanken på att jag försvinner ur verkligheten när jag går till mitt arbete svindlar om jag tänker på hur vi definierar verklighet. En plats för lärande, tankeutbyte, demokratisk fostran, möten, riktiga möten, känslor, kärlek, skratt och gråt kan väl inte vara annat än verklig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.