”De ska välja om fyra år. Alltså rösta!”

– Du vet, man ser på eleverna. De går i åttan, nian. Om några få år ska de rösta. De får rösta, ska rösta, tillåts rösta och de ska kunna tänka kritiskt, kunna förstå, se bortom vackra ord. Ja, du vet … de ska rösta.

Det är ju självklart att unga ska få rösta. Perspektivet att de ska rösta i nästa val kändes med ens hissnande. Här och nu ska vi värna om de ungas utbildning och att de får lära sig att förstå, tänka och känna att deras egna tankar är värdefulla. Skolväsendet vilar på demokratins grund.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.