”Boken är en biljett och högläsningen är själva resan”

Satt på bussen och läste din lärpocket Den meningsfulla Högläsningen. Vid en hållplats kliver en liten krabat med glada steg ombord med sin mamma. Han och håller upp boken ”Vad jag kan hitta vid sjö och strand” för chauffören, som en slags färdbiljett. Chauffören ler lite överraskat och nickar. Krabaten hoppar upp i första bästa säte och mamma tar boken och börjar läsa högt, så långt man nu hinner när man bara ska åka fyra hållplatser. Men alltid hinner man nåt tycks de tänka. De tog vara på lässtunden och där fick jag en levande illustration till din kloka bok.

Jag fick detta meddelande på Facebook. Måste dela berättelsen.

This entry was posted in Högläsning. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.