Jag läser om skolan där jag är

Körling fotograferar 2014

Jag läser i Independent 26 juni 2014 om ”Teachers work longer in England – but teach less” en artikel av Richard Garner. 

– Det är egentligen märkligt att lärare arbetar mer i skolan men samtidigt undervisar mindre, tänker jag då jag läser artikeln. Det visar sig att engelska lärare arbetar i nio timmar mer i veckan än övriga världen men då det gäller undervisning är skillnaden mindre. De engelska lärarna undervisar i genomsnitt en timme mer än övriga världen.

För fyra år sedan besökte jag England och en liten stad där de hade ett trevligt och fint bed and breakfast. Kvinnan som drev det hade lämnat läraryrket. På frågan varför svarade hon:

– Så mycket test, prov och allt det där som tar så mycket tid, jag ville undervisa men det blev inte mycket tid till det. Så jag lämnade yrket.

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.