Uppsatsskrivning av en 13-åring – vad tänker ni?

”Det är en vacker augustimorgon. Solen har just gått upp, och astrarna, vilka växa på ett land mitt på gården, börja resa sina daggtyngda huvuden. Det är så tyst, så tyst på gården. Inte en människa syns till. Jo, vänta, där komma ju ett par småflickor, livligt språkande med varandra.”

Så inleds uppsatsen. Vad tänker ni?

This entry was posted in Lektioner och lektionsförslag. Bookmark the permalink.

2 Responses to Uppsatsskrivning av en 13-åring – vad tänker ni?

  1. Henrik Birkebo says:

    Man undrar ju om denna 13-åring har ett namn? Det förefaller inte otroligt att hen, sedan detta skrevs för ett antal decennier sedan, lyckats utveckla sitt skrivande ytterligare och kanske till och med blivit känd/erkänd?

  2. Henrik Birkebo says:

    Googlade: Astrid L, så klart (fr 1920). Och hon blev ju både känd och erkänd. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>