Nervositeten är inte en

Elever samtalar och resonerar om hur att bygga. Körling 2007

Elever samtalar och resonerar om hur att bygga. Körling 2007

Nya lärare kan känna nervositeten inför det nya. En elev kan ha pirr  i magen för det som ska hända när skolan börjar. Ibland känns det så mycket att man får ont i magen. Då är nervositeten tung att bära. Men pirret, det där som är lagom, får oss att förstå allvaret och gör oss fokuserade och beredda. Pirret är nära de glada förväntningarna. Det är olika saker att känna. Att vara nervös betyder inte att man alltid är det. Omgivningen underlättar och tar emot.

Jag är lite pirrig inför morgondagen. Därför lägger jag fram kläderna idag. Om jag vore nervös in i kaklet och oroade mig svart och ledsen då är det fråga om något helt annat. En sådan rädsla kräver en omvärld som möter upp och inte gör saker och ting värre.

Ha det fint i skolan.

Hej HOPP!
Anne-Marie

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Ordförrådet, Skolstart. Bokmärk permalänken.