Kattvinden läser jag just nu

På mitt köksbord. Körling 1 mars 2017.

På mitt köksbord.

Jag läser Kattvinden av Helena Öberg och Kristin Lidström. Det är en så vacker bok tänker jag då jag håller i den. Att studera illustrationerna eller konstmålningarna eller själva konsten i bild får mig att stanna upp och bli omedelbart påverkad. En målning slår rakt in i sinnet och tar sig förbi tanken. Jag blir berörd.

Sen kommer texten som kräver tanken och känslan och vecklar ut en berättelse. Nu ligger jag på sida 107 och ser fram emot att läsa vidare.  Jag ville berätta att jag läser, påverkas och bildar mig. Klicka på länken här ovan och njut av konstverken och låna dem till undervisningen. De eggar språket, berättelsen och fantasin.

Hej HOPP!
Anne-Marie Körling

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning, Synligt läsande och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.