Rusar runt i min pedagogiska yra… mot världen, mot världen

Denna morgon – Möte med några framstående skolutvecklare från flera hörn av världen. Jag ska pusta mina pedagogiska vingpennor och flyga dit. Vi ska diskutera de stora pedagogiska frågorna – de globala och gemensamma.

Jag känner mig lycklig. Och Jante-fjante har jag sopat under en gammal trasig matta som numera ligger i en slags kontainer i en ytterkant av tillvaron. Man orkar inte med den svenska Jante-fjante om man träffar människor från andra pedagogiska världar. Det finns ingen näring att tillföra diskussionen om Jante är med.

Jag tror att de flesta diskussionerna jag är inblandad i handlar om SHARE. Och så vill jag bli förstådd. Vi skapar något väldigt mycket större om vi delar med oss. Share är det som skapar ett kollektivt lärande. Så nu ska jag piffa upp mig, ta på mig mitt leende, mina nyfikna ögon och inte trycka ned någon barriär av omöjligheter. Det som sker nu… har sin rikedom i nuet och kan förändra något för morgondagen. Det är i nuet som det är möjligt.

Jag är sprudlande glad! Fullkomligt sprudlande glad. Och det tänker jag dela med mig av!

Det här inlägget postades i Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna, Vygotskij. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rusar runt i min pedagogiska yra… mot världen, mot världen

  1. Aleksi Kusima skriver:

    Visst är den känslan härlig!?
    Den är ett äkta livselixir!

Kommentarer är stängda.