Jante sätter krokben för lärande lärare!

Jante gör massor av hyss och ställer till oreda i skolutvecklingsSverige! Jante borde bli skolportad och det med omedelbar verkan! Jante är värre än kepsar och mobiltelefoner om vi ska tala ordningsfrågor. Jag fick idag ett sms från en lärare som just upptäckt Jante och kände sig väldigt bekymrad över den bekantskapen! Det borde bli omedelbar utryckning när Jante är i farten. För Jante hindrar, sårar och söndrar. Jag har inga förmildrande ord att lämna i Jantefrågan! Däremot borde vi gå med öppna ögon i denna problemställning och ta itu med värdegrunden i personalrummet.

Det här inlägget postades i Hinder för lärande och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Jante sätter krokben för lärande lärare!

  1. malin ströman skriver:

    jante är en av anledningarna till att jag så tidigt började fundera på alternativa skolformat – jag hade tokigt lätt att lära mig enligt den skolmodell som var och skolkade mig igenom ett par år i ren tristess, riktigt tidsödslande var det. Men å andra sidan tänker jag också när jag läser ditt inlägg på hur svårt det är ibland att hitta balansen mellan ’rättigheter’ och ’jante’. Jag tänker på diskussionen från föräldrarådet häromdagen kring om tjejerna ska få en chans att vara på gräsplanen eller inte där killarna tar så mycket utrymme att tjejerna inte har en chans och därmed försvinner fotbollen ur deras intressesfär ganska snabbt trots att de tyckte det var kul från början. Ja du fattar, det finns många tillfällen när jante och rättigheter gränsar till varandra.

  2. Anne-Marie skriver:

    Finns mycket att säga om Jante. Men jag tänker den ogina attityd som kan råda mellan lärare och den kan vara förödande. A-M

Kommentarer är stängda.