Här finns ett barn – Något om att vara på vardagsäventyr

Här finns ett barn!

På kontoret hördes plötsligt späda röster. Det var en hel hoper med barn på besök. De skulle titta och hälsa på. De hälsade på Förskolechefen som lade allt åt sidan och stängde av telefonen. Sedan hälsade de på mig och jag gjorde precis detsamma. Lade allt åt sidan och glädjetjöt

– Här kommer det barn!

Så fick barnen berätta hur det var att åka hiss.

– Det var lite läskigt! För det är högt upp! Ungefär som att flyga.

Då tänker jag på alla vardagsäventyr som faktiskt börjar bli så avskavda på sina äventyrliga känslor att det är bra att barn kommer och hälsar på så att allt det där man gör blir lite nytt igen. Jag klurar alltid ut några vardagsfrågor att ställa. Livet är fullt av outforskade vardagsäventyr.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.