Utdrag – mina pedagogiska tankar

Jag tror på min profession. Jag tror på mitt innehåll. Jag tror på kraften i klassrummet. Jag tror att vi gör något i klassrummet som betyder skillnad för eleven och för gruppen som helhet. Jag tror på undervisningen. Jag tror på elevernas vilja att lära. Jag tror på lärandet. Jag tror på samspelet. Jag tror på oss som sitter där vi sitter och skriver ihop. Jag tror på elevernas vilja, mod och kunnande. Jag tror på elevernas vilja och längtan efter utmaningar. Jag går så långt att jag faktiskt förväntar mig det av mina elever. Och vänder jag på det – jag tror och vet att mina elever förväntar sig sitt lärande då de är i skolan. Alltså förväntar de sig ett innehåll av mig. …

Ja, så ungefär!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

1 svar på Utdrag – mina pedagogiska tankar

  1. sspirit skriver:

    Du är en mycket troende person och din religion tilltalar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.