Malmö – I am almost ready!

Ni som lyssnar imorgon  – här får ni gärna gensvara.

A-M ritar - uppvikt människa

Jag har tre föreläsningar i Malmö imorgon. Jag undrar så vilka ni är som sitter och lyssnar till mig? Jag är av den ullen att jag gärna tar i hand och hälsar… men på någon av föreläsningarna i morgon är det 300 som kommer, så jag får vinka från min utsiktspunkt. Men kom gärna och fram och fråga. Så här tänker jag innan jag föreläser:

 • jag vill gärna ha en dialog.
 • fråga gärna
 • det jag har utvecklat med min undervisning började en gång med ett litet steg – det ni ser är frukten av flera steg i riktningen mot ökat elevinflytande, undervisande fokus, den förändrade lärarrollen och mina fördjupningar i teori, läroplan och barnkonvention
 • jag tror på skolans roll i framtiden, men jag tror att skolan måste vara mer öppen för den framtid som redan existerar och som skolan inte har varit delaktig i.
 • jag har inga problem med kepsar i mitt klassrum.
 • jag har inga problem med mobiler i mitt klassrum.
 • jag har roligt då jag undervisar
 • jag tror på utmaningarnaA-M ritar - uppvikt människa som faller c

Jag tycker också det är spännande att vare en diskuterande kollega som ingår i de sammanhang jag möter. Så ungefär! Jag ser fram emot att träffas imorgon. Jag vet att min twittrande och bloggande kollega från Skolväskans blogg kommer för att lyssna. Jag vet att jag kommer möta Mats från Tysta Tankar . Jag förstod också att jag kommer att möta en person som nyligen börjat läsa min blogg. Jag vet också att jag kommer säga Hej till Ina – hon twittrar mig välkommen.

Förbereder mig med varm choklad och knäckebröd. Det är gott! Jag hittade inte morötterna i kylskåpet!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på Malmö – I am almost ready!

 1. Plura skriver:

  Lycka till i Malmö. Du kanske hittar morötterna i mogon bitte….

 2. Andreas E skriver:

  Jag kommer, har sett fram emot att höra dig ”live”!

  Andreas

 3. Johan Eckman skriver:

  Trevligt med länk! Jag försöker maila och ta mej fram till någon av de ansvariga. Det verkar som det blir fullt hus i alla fall, och förhoppningsvis plus en (jag).

  Ses kanske senare då!

 4. Pingback: Föreläsning | Johan Eckmans blogg

 5. Pingback: En föreläsning | Johan Eckmans blogg

 6. Daniel skriver:

  Hej Anne-Marie!

  Jag ville bara tacka för en fantastisk föreläsning idag (13.15-15.00). Oerhört roligt, intressant och inspirerande att höra någon med både kloka ideer och en passion för lärande i alla dess former.

  Tack igen!

 7. korlingsord skriver:

  Tack Daniel, dina ord är så välkomna! A-M

 8. korlingsord skriver:

  Härligt att du kom!
  Kul att vi kunde hälsa.
  A-M

 9. korlingsord skriver:

  Andreas, då har vi träffats och samtalat lite, roligt att se dig, ha det så bra i klassen och med fotograferandet.
  A-M

 10. Plura skriver:

  Verkar varit lyckat. Grattis!!! Trodde inget annat 😉

 11. Annika Önnerlöv skriver:

  Hej
  Har när jag googlat om allehanda ämnen hamnat på din blogg och tycker att du skriver så många goda tankar. Blev glad när jag såg att du föreläser. Kommer du föreläsa i Stockholm inom en nära framtid?
  Hälsningar
  Annika

Kommentarer är stängda.