En lektion i Skolsverige

Det här hände i Skolsverige idag:

I en åtta läser vi gemensamt ”Den utvalde”. Vi läser en bit i taget, stannar upp, diskuterar i smågrupper, skriver i bloggen och fortsätter kommenterandet/diskuterandet i bloggen. De senaste blogginläggen var så på djupet intresseväckande och kloka så jag tänkte att det vore en god idé att stanna upp. Dagens lektion inleddes med att alla fick rita sin, inre bild av samhället Enahanda. En elev i taget visade sin bild för klassen och beskrev vad den innehöll och motiverade sina val. Frågor togs upp och diskussionerna gick bitvis höga. Ibland stannade de nästan upp medan en ny tanke smälte in. I 90 minuter visade dessa 15-åringar ett engagemang och en vilja att förstå och göra sig förstådd som var magiskt. Därutöver en empatisk förmåga att bli berörd av.
Det här inlägget postades i Lektion. Bokmärk permalänken.