Vill du skriva om Jante? Ja, om jag får bidra till en slags punkt!

Jag fick en förfrågan om jag kunde skriva om Jante. Och jag har skrivit. Jag hoppas vi alla kan öva oss i att anlägga ett annat gemensamt perspektiv på njuggheten och misstänksamheten kring vad det är som äger rum i våra olika klassrum. Inlägget är långt. Och innehåller också andra lagar att öva sig genom. Dessa är hämtade ur läroplanens inledande text – dvs, det som eleverna ska få åtnjuta – vägen till deras lärande måste vara att lärarna också upplever det. Skolan är generös. Skolan är en social plats. Mångkulturell. Vi kan lära oss att bejaka vår nyfikenhet. Lyfta den mot ljuset.

Det här inlägget postades i Ansvaret, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Om jag vore rektor, Pedagogiska miljöer. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vill du skriva om Jante? Ja, om jag får bidra till en slags punkt!

  1. bodilsamuelsson skriver:

    Du skriver så bra om Jante!! Har själv haft liknande tankar men inte formulerat dem i skrift. Tack för att du skriver ned och förmedlar till oss andra!! Sanna ord som verkligen tar tag i mig, och jag nickar igenkännande…inte bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.