Det outforskade utrymmet mellan två begrepp

Det är så ofta vi fastnar i antigen eller. Vi säger att det är rätt eller fel. Vi säger att han kan eller inte kan. Vi känner att vi är misslyckade eller lyckade, snygga eller fula, bra eller dåligt. Vi talar om bok eller dator. Vi begränsar oss genom att göra utrymmet litet mellan de två yttre värdeorden vi använder. Om vi låter rymd och utrymme finnas mellan begreppen och det är den ytan vi utforskar kan vi skapa ett välbehövligt friutrymme mellan antingen eller. För vad är ett misslyckande? Vad är att lyckas? Vad finns i mellanrummet?

Vi pratar om att läsa mellan raderna. Vi kunde också tala om hur att skapa rum mellan våra snäva dualistiska begrepp. Vad betyder bra? Vad menas med dåligt? Hur subjektiva är våra ord? Vem avgör? Hur ser nyanserna ut?

Skrivande namn

Det här inlägget postades i Ordförrådet, Strategier, Styrdokumenten, Synligt läsande, Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.