”Vi finner vårt läraryrke”

Körling fotograferar 2013

Jag var i behov av min läkare. Jag behöver penicillin. Så är det med lungor, förkylningar, baciller. De sätter sig. Min läkare gav mig penicillin. Jag tycker mycket om min läkare. I väskan hade jag en dummy av min nya bok. Jag visade henne den.

Hon sa:

– Lärare. Ja. Jag beundrar lärare. Jag beundrar verkligen lärare.

Sen frågade hon;
– Gör du som jag. Summerar du dagen då den är slut och finner att den var god?

Jag tänkte en stund. Sen sa jag: – Jag önskar varenda lärare dessa ord. Den där summeringen som gör att det besvärliga inte tar överhanden utan att lärare kunde se vad de hann, att eleverna deltog och att läraryrket är mycket, mycket svårt.

– Vårt yrke är som ditt, sa jag. Vi summerar och finner det.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.