Att köpa en begagnad gammal kamera…

Jag fick ett mail från en person som köpt en gammal, gammal kamera. Personen är fotograf. Personen bor inte i detta land. Kameran fanns inte på en loppmarknad i närheten av dig. Vi talar om ett helt annat land, en person som är fotograf, gick på en loppmarknad, pillade på en kamera av det mycket äldre slaget, och för en spottstyver (gammalt fint ord för nästan ingenting) köpte kameran. Kameran innehöll en film. Filmen var gammal och av det slaget att det inte längre gick att framkalla digitalt. Ni vet, vi talar mörkrum och kolmörker och absolut inte en gnutta ljus alls. Nåväl min vän fotografen i det andra landet har ett sådant mörkrum. Där stod han med sin nyfikenhet och framkallade bilder från sextiotalet… och fram tonade en kvinna. Är det inte fantastiskt? Jag gillar hela berättelsen och har fått ta del av resultatet.

Anne-Marie, she is older than you are, but much  younger than you are now when the photos were taken…

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Fotograferingen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.