Återigen nej – vi behöver inte göra allt – vi ska omsätta nu!

Jag förstår inte varför vi gör så mycket arbete kring läroplan. Jag tycker vi ska bygga den i verksamheten. Jag har gång på gång skrivit att vi ska läsa den, undersöka läroplan och kursplaner i praktiken, mycket gör vi redan, och att vi ska vara medvetna om vad vi gör, varför vi gör och se till att utveckla hur vi gör det vi ska. Det är en gemensam läroplan. Med andra lärare och tillsammans med eleverna. Det betyder att vi kan undersöka möjligheterna i verkligheten. Nu syns det mig som om läroplanen blivit piska och inte en gemensam morot.

Det här inlägget postades i Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

2 svar på Återigen nej – vi behöver inte göra allt – vi ska omsätta nu!

  1. Sandra Wissting skriver:

    Ja, tyvärr är det min känsla också. ”Lgr-arbete” uttalas ofta ackompanjerat av himlande ögon och suckar. Tråkigt.

  2. Marie E skriver:

    LPP – ett måste eller en valfrihet?
    Jag kanske har snöat in mig på en detalj i det stora hela, men jag förstår inte texten i länken. Ska vi skriva lpp eller ”räcker” lgr-11 som det är?

Kommentarer är stängda.