Reta hjärnan!

Undervisning för hjärnan är att vi ser till att den utmanas. Inte att den alltid ger det hjärnan vill ha. Undervisningen ska steg för steg utmana såväl kognition som kreativitet. Det är vad undervisningen kan ge varje dag och i varje möte med eleverna, enskilt och kollektivt. Det handlar om medvetenhet om frågorna att ställa så att dessa riktar sig mot det kommande och att vi accepterar att frågorna inte genast kan besvaras. De kan kittla och de kan störa. Det gör något med hur vi tänker och att vi tänker. Reta upp hjärnan!

Jag skriver om detta i Undervisningen mellan oss. Om övergången från passivitet till aktivitet. Hej HOPP!

This entry was posted in Frågekonsten, Kommunikationen, Lektioner och lektionsförslag, Undervisningen. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>